fbpx
Noh, ei voi sanoa, että kyseessä olisi ollut mikään varsinainen menestystarina allekirjoittaneen osalta, mutta tarina kuitenkin. Niinhän se on, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä, joten jostakin syystä ei ole tullut koskaan käytyä muiden vetämillä ryhmäliikuntatunneilla. Tänään kuitenkin tajusin, että voisin ennättää Artun BODYPUMP-tunnille. Les Millsin formaatti on kutakuinkin tuttu sivusta vilkuilijan roolista, kokemusta lajista ei ole, mutta onhan minulla vankka tausta painojen kanssa pelaamisesta. Sinne siis!

Pikkusen tiukalla aikataululla ennätin ennen tunnin alkua paikalle. Katsaus ympärille teki selväksi, että välineitä tarvitaan aikalailla aina jumppamatosta ja levypainoista steppilautaan. Jestas, mitähän onkaan vielä luvassa. Sain pikaopastuksen Artulta tangon ja painojen lukitukseen ja ei muuta kun eturiviin, maksoi mitä maksoi! Virhe.. Ennen aloitusta ohjaaja kehoittaa laittamaan painoja tankoon sen verran millä jaksaisi tehdä 70 hauiskääntöä. Mitäh?! Tietääkö joku sellaisen painon? Tekeekö joku niin paljon? No, ilmeisesti me kohta tehdään.. Kysyn kohteliaasti takanani olevalta rouvalta paljonko hän laittaa ja laitan saman.

Ensimmäinen biisi ja liikesarjat selätetty. Sehän meni ihan kivasti! Taputan itseäni olalle, hyvä tästä tulee! Niin luulin, se oli lämmittelykappale. Seuraavaksi kerrotaan tulevan kyykkyjä, joten painot sen mukaan. Yess! Nyt ollaan vahvuusalueella, ei muuta kun rehvakkaasti kiekkoja tankoon. Hyvin pian alkoi kuitenkin käydä selville, että ei muuten olla tekemässä mitään parin toiston maksimivoimatreeniä pitkillä tauoilla, vaan se pumppausten määrä oli loputon ja taukoja ei tässä lajissa tunneta! Muistuu mieleen, että Arttu taisi alussa mainita, että tunnin aihe on maksimaalinen lihaskestävyys.. Juu, on aistittavissa. Niin vaan oli kesken kaiken otettava nöyränä tyttönä osa painoista pois, ja nostettava hattua kanssasisarille, jotka paahtoivat ilman minkäännäköistä irvistystä sarjaa toisen perään. On ne huimia! Onneksi vetäjä sentään kysäisee, että onko kenelläkään muulla hiki. Olen ainoa, joka tunnustaa, koska peittääkään ei enää voi.

Näin edettiin biisistä toiseen. Painojen määrä ja työskentelevät lihakset vain vaihtuivat, mutta tahti pysyi samana. Maitohappojen tulvahdellessa milloin mihinkin lihakseen en voinut olla huomaamatta lähistöllä jumppaavaa naista, kuka näytti niin hyväkuntoiselta ja freesiltä, että olisi pystynyt milloin vain pyörähtämään katu-uskottavasti vaikka pankkiasioilla. Hymyilikö hän juuri?! Oh my.. Vilkaisu peiliin kertoo että ei, Emi sinä et todellakaan olisi valmis tämän salin ulkopuolelle tämännäköisenä saamatta kylähullun leimaa otsaasi. Jatkoin keskittymistä omaan tekemiseeni ja toivoin, että muut tekevät samoin, olin nimittäin aika-ajoin aika kujalla. Ketään ei kuitenkaan näyttänyt häiritsevän. Viimeisiä vääntöjä taistellessamme Arttu huikkaa mikkiin ”Tekisikö mieli luovuttaa?!” Lukeeko tuo superihminen kaiken muun lisäksi vielä ajatuksiakin? Jatkan vaikka polttaa, sillä tiedän, että tämän jälkeen on euforinen olo ja voittaja fiilis, onhan tässä tullut ylitettyä taas omat mukavuusrajat monellakin tapaa. Yksin olisi jäänyt kyllä tekemättä!

Huh, nyt olen sitäkin kokemusta rikkaampi ja olo on raukea. Alkaa jo hymyilyttääkin. Tämä kyseinen ohjelma on pyörinyt nyt kolme kuukautta ohjelmistossa ja oli tänään viimeistä kertaa. Ensi viikolla lanseerataan taas ihan uudet Les Millsin ohjelmat ja tämähän tarkoittaa kaikille halukkaille ilmaisia tunteja monipuolisen liikunnan parissa! Huippua!! Hyppää mukaan ja tuo ystäväsikin. Yhdessä kaikki on vaan niin pirun paljon mukavampaa!

Kevätterveisin Emilia