fbpx

16.7.2019

”Huh huh olipas päivä!” tuumailet illalla saunassa. Ihana olisi vain nauttia saunan lämmöstä hetken pidempään ja rentoutua päivän uurastuksesta… Mutta millään ei ehdi, pitää vielä saunan jälkeen valmistella huomiselle päivälle ruoka. Huominenkin on täynnä kaikkea pientä sälää, vaikka on vapaapäivä töistä. Mietit ja stressaat miten tulet huomisesta selviytymään. Muutamat menot ovat sovittuna hiukan päällekkäin ja siirtymiseenkin olisi varattava aikaa. Kaiken lisäksi puoliso jo huomautti asiasta, kun olet taas sopinut muita menoja. Pitkään on ollut puheissa, että pitäisi saada yhteistä aikaa parisuhteelle.

Illalla ei uni tule, ajatukset pyörivät huomisessa, sitten ajatukset siirtyvät tähän päivään, olisi voinut monta asiaa tehdä toisin, mutta eipä ollut missään vaiheessa aikaa kunnolla miettiä loogista järjestystä päivän tekemisiin. Nukahdat ja näet unta, miten myöhästyt joka paikasta ja yksi tärkeä juttu jää tekemättä, unohdit. Heräät säpsähtäen hereille. Olet hengästynyt ja ahdistunut näkemästäsi unesta. Yrität saada uudestaan unesta kiinni. Uni oli kuitenkin kiihdyttänyt elimistöäsi ja sykkeet olivat kohonneet, joten uneen pääsy on mahdotonta. Lisäksi ajatukset siirtyvät huomiseen…

Kuulostaako tutulta? Burn out kolkuttelee ovella, mutta ei se pääse tulemaan, kun et ehdi avaamaan ovea kiireiltäsi. Miten elämästä tulikin näin hektistä? Olet ollut hyvä organisoija ja nukkuja. Olet jaksanut hoitaa omaa hyvinvointia, harrastaa ja viettää aikaa perheen kanssa. Nyt kroppa jo ilmoittelee, että kiitos, kohta alkaa tämä meno riittämään. Et vain ole halunnut huomioida aikaisia kehon varoituksia stressistä. Nyt vietät unettomia öitä ja sen vuoksi et jaksa päivällä toimia järkevästi, kun aivot ovat ihan sumussa.  Tajuat viimein, että nyt pitää tulla muutos tai muuten kroppa tilttaa lopullisesti.

Mutta mistä aloittaa? Miten saada tähän kaaokseen jotain järkeä ja samalla enemmän aikaa itselle ja parisuhteelle? Kunpa pinna ei kiristyisi lasten ja/tai puolison kanssa niin usein.

Muutoksen aloittaminen ja toteuttaminen yksin on usein hankalaa ja lisäksi omalle elämälle sokaistuu. Yhdessä asioiden pohtiminen, uusien näkökulmien saaminen ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen vievät muutosta oikeaan suuntaan. Mikäli tunnistit itseäsi yllä olevasta kuvauksesta, lähde mukaan syyskuussa 2019 alkavaan stressinhallintavalmennukseen! Saat roppakaupalla työkaluja ja tukea muutoksen toteuttamiseen. 

-Sari Okkola-