fbpx

Olen Heini Väisänen, Power4Lifen perustaja. Synnyin 1981 Pieksämäellä ja kävin täällä peruskoulun ja lukion (1997-2000). Peruskoulussa ja lukiossa olin keskitason oppilas ja kaikki muu oli tuolloin tärkeämpää kuin koulu. Tänä päivänä minua kuitenkin harmittaa, etten panostanut tuolloin enempää kielten opiskeluun. Enpä vielä tuolloin arvannut kuinka tärkeä tämä taito tulisi jatkossa olemaan. Lukiossa kuitenkin hankin jo ensimmäisen ammattini suorittamalla uimaopettajan ja -valvojan tutkinnot.

Huonoista ylioppilaskirjoitusten tuloksista huolimatta pääsin opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun (2000-2003) tiimiakatemiaan, jossa opiskelin ensimmäisen vuoden. Toiseksi ja kolmanneksi vuodeksi siirryin opiskelemaan ”normaalin koulun” puolelle pääosin markkinointia ja yrittäjyyttä. Opintojeni ohella olin töissä Suomen Gallupilla, suoritin avoimeen yliopistoon kasvatustieteen perusopinnot sekä harrastin lavatansseja todella aktiivisesti. Muutamissa fuskun, buggin ja boogie woogien kisoissakin tuli pyörähdettyä. Ehkä tässä oli hieman liikaa, sillä poltin itseni loppuun ensimmäisen, ja toivottavasti viimeisen kerran, jo parikymppisenä. Onnekseni selvisin tästä nopeasti takaisin ”elävien kirjoihin”.

Kolmen vuoden opintojen jälkeen hain ja pääsin Saarijärven uimahallille uimaopettajaksi- ja valvojaksi (2003-2004). Siinä ensimmäisten kuukausien aikana tein myös opinnäytetyöni valmiiksi ja valmistuin liiketalouden tradenomiksi. Melko pian valmistumiseni jälkeen kaipailin jo lisähaasteita. Tein useita ammatinvalinnan testejä ja lopulta päädyin hakemaan ja yllätyksekseni myös pääsin opiskelemaan (kiitos ammattikorkeakoulututkinnosta saamieni lisäpisteiden) Joensuun yliopistoon kasvatustieteen maisteriksi, pääaineena ohjaus (2004-2007). Sivuaineina luin johtamisen perus- ja aineopinnot sekä opetushallinnon perusopinnot. Ajatuksenani oli keskittyä vain opintoihin ja tehdä tutkinto nopeasti kasaan. Suunnitelmani ei aivan toteutunut, sillä opintojen ohella työskentelin sekä McCormikilla menekinedistäjänä että kansalaisopistossa tanssin ja jumppien ohjaajana. Sain kuitenkin kolmessa vuodessa maisterin opinnot suoritettua ja takataskuun opettajan, opinto-ohjaajan ja rehtorin pätevyydet.

Lapsuudessani en harrastanut varsinaisesti liikuntaa, mitä nyt kavereiden kanssa pelailtiin höntsä-pesistä ja kiipeiltiin puissa. 13-vuotiaana aloitin lavatanssien harrastamisen ja nuoruudessani muistan inhonneeni kaikkea liikuntaa missä tulee hiki  Joensuun aikaan kävin ensimmäisiä kertoja kuntosalilla ja aloitin lenkkeilyn. Kiinnostukseni liikuntaan ja sen ohjaamiseen kasvoi pikkuhiljaa suuremmaksi ja parina vuonna olinkin kesätöissä Kurikan liikuntatoimella. Ohjauksen maisterin tutkintoon liittyvän viimeisen harjoittelun ja gradun teon aikaan tein töitä liikuntatoimelle myös osa-aikaisesti.

Heti valmistumiseni jälkeen pääsin töihin Teuvan peruskoulun ja lukion opinto-ohjaajaksi (2007-2010). Hain ja pääsin samalla myös Vaasan yliopistoon kauppatieteen maisterin opintoihin lukemaan johtamisen syventäviä opintoja. Tuolloin liityin myös ensimmäistä kertaa elämässäni kuntokeskuksen jäseneksi ja hurahdin spinningiin. Ei mennyt aikaakaan, kun kuntokeskuksen omistaja pyysi minua ohjaajaksi. Niinpä kävin Les Millsin bodypumpin ja bodycombatin ohjaajakoulutukset ja ohjasin näiden lisäksi myös spinningiä ja kuntosalicircuitia. Hetken kuluttua sain jo ”ylennyksen” ryhmäliikuntavastaavaksi. Elämä oli mallillaan 

Tai oli ainakin hetken… En muista tarkalleen missä vaiheessa alaselkäni alkoi oireilla, mutta pikku hiljaa se häiritsi elämää yhä enemmän ja enemmän. Välillä oli ilmeisesti parempaa, sillä en muista selän oireilleen kovin paljoa silloin, kun olin odotin kaksospoikiamme. Kun kaksospoikamme menehtyivät parin päivän ikäisinä, alkoi todellinen alamäki ja muistikuvat seuraavalta vuodelta ovat melko hatarat. Selkäkipuja kuitenkin tutkittiin paljon ja kävin läpi kaikki mahdolliset konservatiiviset hoidot. Myös vatsan kanssa oli tuolloin oireita, mutta lääkärit eivät ottaneet siihen mitään kantaa. Opinnot olivat jääneet taka-alalle ja vaihdoin työpaikkaa lyhyemmän työmatkan vuoksi Kauhajoen lukion opinto-ohjaajaksi (2010-2011). Lopulta selkä oli siinä kunnossa, ettei lyhyempi työmatkakaan auttanut, vaan jouduin olemaan puoli vuotta sairaslomalla, kun en päässyt sängystä ylös, jalat pettivät jatkuvasti alta ja istuminen oli mahdotonta.

Avioeron jälkeen muutin takaisin kotikonnuille Pieksämäelle. Täällä ortopedi otti heti selkäkipuni vakavasti ja pääsin leikkaukseen. Leikkausta seuraavana päivänä veljeni kuskasi minut Mikkeliin työhaastatteluun. Elämä alkoi jälleen hymyillä, pääsin Etelä-Savon ammattiopistoon Pieksämäellä opinto-ohjaajaksi (2011-2017). Kuntoutin edelleen selkääni, vaikka lääkäri sanoikin, että tulen läpi elämän tarvitsemaan pitkiä sairaslomia. Luulin, etten voi enää ikinä ohjata liikuntaa. Pari vuotta kuntoutusta ja omatoimista lihaskuntoharjoittelua kuitenkin tuotti tulosta. Mutta kun selkäkivut alkoivat hellittää, alkoi vatsa oireilla yhä enemmän. Lopulta sekin kaatoi sängynpohjalle ja lyhyille sairasloman pätkille. Työterveyden keikkalääkäri otti ensimmäistä kertaa tilanteen vakavasti ja heitti ilmoille ärtyneen suolen oireyhtymän. Perehdyin aiheeseen ja aloin opetella FODMAP-ruokavalion noudattamista. Alkuun tuntui, etten voi syödä mitään, mutta ruokavaliolla sain vatsani rauhoittumaan.

Oltuani 4 vuotta ammattioppilaitoksen opinto-ohjaajan, kaipailin jälleen uusia haasteita. Jäin opinto-ohjaan työstäni opintovapaalle syksyllä 2015 opiskellakseni erityisopettajan erilliset opinnot. Koska erilliset erityisopettajan opinnot eivät vieneet kaikkea aikaani, perustin jouluna 2016 oman toiminimen MY BODY powerin ja kävin Les Millsin koulutukset sh´bam, bodycombat, bodypump, bodybalance ja cxworx ohjaajaksi. Ohjaisin näitä lajeja alkuun uimahallin alasalilla ja tämän jälkeen omassa pienessä liikuntatilassa. Intohimo liikuntaan ja ravitsemukseen oli syttynyt, joten kaiken muun ohella luin myös avoimen yliopiston ravitsemustieteen ja liikuntalääketieteen perusopintoja. Valmistuin erityisopettajaksi keväällä 2016, mutta liikunta, ravitsemus ja hyvinvointi olivat vieneet mennessään. Jatkoinkin opintovapaata vielä vuoden. Tein avoimen yliopiston opinnot loppuun sekä opiskelin Trainer4Youlla lisensoiduksi hyvinvointivalmentajaksi, kuntosalivalmentajaksi, personal traineriksi ja ravintovalmentajaksi. Jo opintojeni aikana, lisäsin nämä palvelut MY BODY powerin palveluvalikoimaan. Palveluvalikoima sai lisäystä myös Firstbeat hyvinvointianalyyseista, kun kävin näiden toteuttamiseen liittyvän peruskoulutuksen.

Opintovapaani loppusuoralla jostain putkahti päähäni myös kesken jääneet kauppatieteen maisterin opinnot. Opinnoista puuttui vain gradu ja vähän muuta, joten päätin tekaista nekin loppuun tässä samalla (mikä ei ollut koskaan tarkoitukseni). Syksy 2017 meni aika lailla sumussa, kun tein puolikasta erityisopettajan työtä Esedulle, pyöritin lähes täyspäiväisesti MY BODY poweria ja väsäsin gradun kasaan melkein kokonaan syksyn aikana. Gradussani tutkin personal training – ja pienryhmävalmennusten vaikutusta työhyvinvointiin. Aihe oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja tulokset todella positiiviset, joten tähän haluan jatkossa syventyä vielä enemmän! Kieltämättä loppuunpalamisen oireet olivat jälleen selvästi nähtävillä ja lopulta tajusin jättää pois kaikki omat treenit kuormittamasta enää yhtään enempää kroppaa. Vielä keväällä olleet loistavat Firstbeatin tulokset, olivat nyt jotain aivan muuta 

Paluu Esedulle ei kuitenkaan tuntunut enää yhtään omalta jutulta. Ihmiset olivat edelleen ihania, mutta tiesin, etten tee työtäni niin hyvin kuin voisin ja joku toinen pystyisi antamaan paljon enemmän kuin minä. Niinpä irtisanouduin työstäni vuoden alusta 2018 ja jäin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Olin luvannut huilata muutaman kuukauden, tavoitteena saada Firstbeatin tulokset taas hyviksi, ja vannonut, etten opiskele tänä keväänä mitään. Tämä lupaus kesti n. kuukauden, kunnes lähdin suorittamaan Trainer4Yuon terveys- /elämäntapavalmentajan koulutusta. Koko ajan myös mietin, miten voisin asiakkaitani auttaa vieläkin paremmin voimaan hyvin. Vaihtoehtoja oli miljoona, mutta yksikään ei sytyttänyt täysillä. Kun veljeni heitti huhtikuussa ilmoille ajatuksen oman kuntosalin perustamisesta, sytyin heti nollasta sataan. Tiesin, että homma ei ole helppo ja rahoitusta on vaikea saada, mutta matka kohti unelmaa alkoi.

Vaihdoin yhtiömuodon osakeyhtiöksi ja yrityksen nimen Power4Lifeksi. Tätä haluan asiakkailleni ammentaa, poweria elämään, kokonaisvaltaisesti kaikille osa-alueille. Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta edes hetki omaa aikaa, liikunnan iloa ja hyvää oloa, voimaantumisen tunnetta ja onnistumisen kokemuksia auttaa jaksamaan ja antamaan itsestä enemmän myös läheisille. Tästä alkaa Power4Lifen tarina. On mahtava päästä kulkemaan sitä yhdessä teidän kanssa!

10.11.2018